Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

X-MEN


Υπάρχουν οι πρώην και οι καλοί πρώην. Αυτός  είναι ο καλύτερος σου πρώην.  Γνωρίζεστε πολλά χρόνια,  μείνατε λίγο διάστημα μαζί και για να συνεχίσετε να  αγαπιόσαστε , χωρίσατε.  Τον βλέπεις τακτικά, σαν φίλο πια, ξέρει πως η μόνη σωστή απάντηση στο  αν πάχυνες  είναι όχι  και  μόλις σε δει σου κάνει ένα κομπλιμέντο για να πιει με ηρεμία στη συνέχεια  το ποτό  του ο άνθρωπος.
Του είχες κουβαληθεί στο γραφείο και έλεγες τα δικά σου , έκανε ( πολύ πειστικά ομολογουμένως) πως σε προσέχει όταν  το μάτι σου έπεσε σε μια πρόσκληση γάμου.  Όχι του δικού του προφανώς… Τι δώρο κάνεις αλήθεια σε έναν πρώην όταν παντρεύεται? Μια ρωσίδα το βράδυ πριν το γάμου μάλλον θα θεωρηθεί δολιοφθορά ε?
Του λες πως ο μόνος σοβαρός λόγος για να παντρευτείς είναι ο – δε μπορώ να ζήσω χωρίς τον άλλον έρωτας- και πως  ο πρίγκιπας των ονείρων σου θα σου κάνει πρόταση γάμου κάτω απ’ το ολόγιομο φεγγάρι , θα  βγάλει από ένα μπλε βελούδινο κουτάκι ένα μονοκότρωνο, θα σου πει πως είσαι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, θα πάρεις εσύ το χαμόγελο  τύπου  να είμαι το παραδέχομαι και θα πεις I do! Μετά θα χορέψετε κάτι  όλοι μαζί,  όπως γίνεται σε όλα τα μιούζικαλ που σέβονται τον εαυτό τους και θα φύγετε αγκαλιά στο ηλιοβασίλεμα!!
Σε κοιτάει με ύφος θα πιάσω μια βρεγμένη σανίδα και θα σε κάνω μαύρη και αναπτύσσει τη θεωρία του, σύμφωνα με την οποία εξ ίσου σημαντικό με τον έρωτα, ίσως και πιο σημαντικό  είναι το ταίριασμα των ψυχών και η συμφωνία των συζύγων. Η ωριμότητα και η συνείδηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον γάμο είναι απαραίτητα συστατικά ενός επιτυχημένου έγγαμου βίου και  πως η σωστή σύζυγος είναι και  καλή μητέρα, δοτική, στοργική και φυσικά άξια νοικοκυρά και  στήριγμα του άντρα της σε όλη  την κοινή τους ζωή.
Δηλαδή στο λέει ξεκάθαρα: αν δεν θες να μείνεις στο ράφι εκτός από πίπες πρέπει να μάθεις να κάνεις και πίτες, να ξεχάσεις τις αυστηρά γυναικείες  διακοπές , τα ζευγάρια παπούτσια που κοστίζουν μισό μισθό,  τα μανικιούρ, πεντικιούρ και κομμωτήρια κάθε τρεις και λίγο και όλα αυτά που εσύ απολαμβάνεις τόσα να κάνεις.   Πρέπει να καταλάβεις πως η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά και  πως η μητρότητα έχει μόνο χαρές και όποια λέει το αντίθετο θα τουφεκιστεί για παραδειγματισμό.
Τον κοιτάς λίγο μουδιασμένη… Τελικά καλά κάνατε και χωρίσατε , άσε που δεν τον είχες και για πολύ πρόθυμο να χορεύει στο ηλιοβασίλεμα. Τον πιάνει μια λιγούρα εκείνη την ώρα και πρέπει να φάει!
Επιμένεις! Η έρωτας τρελός και παλαβός ή θα μείνεις στο ράφι. 
«Μείνε! Σκασίλα μου!»  ,σου λέει. Ποιος θα σε πάρει τέτοια  που είσαι νομίζεις??
Μα ζεύεις τα μπογαλάκια σου και ετοιμάζεσαι να φύγεις  και να τον αφήσεις να φανταστεί την ιδανική κυρία Κοκοβίκου.
Εξ άλλου το καλύτερο με τους πρώην είναι πως είναι πρώην και ο καλύτερος γκόμενος είναι αυτός που δε γνώρισες ακόμα.