Σάββατο 7 Μαΐου 2011

BABY BOOM


Ξυπνάς από τον πόνο. Ανοίγεις το ένα μάτι να δεις τι ώρα είναι και καταριέσαι τις αρχές σου που δε αφήνουν να πάρεις φάρμακα παρά μόνο αν είσαι στο κρεβάτι του πόνου και φλέγεσαι από πυρετό. Καταραμένη περίοδος! Αποφασίζεις να σηκωθείς και  κατευθύνεσαι στην κουζίνα. Ετοιμάζεις πρωινό και λες στη μανούλα πως δε βλέπεις την ώρα να έρθει η εμμηνόπαυση να απαλλαγείς από αυτό το βάσανο. Σηκώνει το βλέμμα  της και σε κοιτάει λες και της είπες πως από αύριο θα σε λένε Βαγγέλη. Μα είσαι σοβαρή παιδί μου?? Αντί να σκέφτεσαι πως θα κάνεις παιδί , σκέφτεσαι  την εμμηνόπαυση?? Και αρχίζει ένα λογύδριο για τις χαρές της μητρότητας και οι περιγραφές της σου φέρνουν στο νου το μικρό σπίτι στο λιβάδι και αναρωτιέσαι από πότε η μάνα σου παίρνει Ε.  Απαιτείς πάραυτα οι εξωγήινοι να σου φέρουν πίσω τη μαμά σου και να πάρουν αυτό το ολόγραμμα της  που θέλει εγγόνια και ζητάει να κόψεις τα μπαρ και τα ξενύχτια…
Πώς να το κάνω το παιδί καλή μου κυρία??  Τι είμαι? Αμοιβάδα να διχοτομηθώ για να χαρείς εσύ εγγόνια? Να σου πάρω ένα σκύλο να κάνεις τη δουλειά σου και τα λέμε ξανά σε καμιά δεκαετία??

Τι σου λείπει παιδί μου?? Έξυπνη είσαι, όμορφη σε έκανα ( αυτό το λέει φιλάρεσκα γιατί της μοιάζεις) , πας – έρχεσαι έναν άντρα δε μπορείς να βρεις? Άντρες πολλούς μαμά αλλά όχι για αυτή τη χρήση θες να της πεις και αντ΄αυτού κοιτάς στωικά τα δημητριακά σου και ρωτάς τι καιρό έχει έξω σε μια απέλπιδα προσπάθεια να αλλάξεις κουβέντα αλλά έχει ήδη αρχίσει να σολάρει σε υψηλές νότες!
Κάνεις έναν μορφασμό πόνου μήπως η καρδιά της μάνας λυγίσει που το βλαστάρι της πονά αλλά δεν ιδρώνει το αυτί της. Οι άλλες δηλαδή τι παραπάνω έχουν από σένα και παντρεύονται??  Σου έρχεται να αρχίσεις να τραγουδάς το ¨ Δε παντρεύομαι¨ της  Λ.Διαμάντη αλλά φοβάσαι πως θα τη  χάσεις και θα το χεις βάρος στη συνείδηση σου πως την ξέκανες με τσιφτετέλι και τελικά λες μόνο  πως ο γάμος είναι μια κοινωνική σύμβαση που εδράζεται στην εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο σε αφήνει παγερά αδιάφορη και την αφήνεις να καταριέται την ώρα και τη στιγμή που σε έκανε  κομουνίστρια και κατά του γάμου.

Τελευταία προσφορά: θα ντυθείς νύφη στις απόκριες!